Go Back   theStudio > Just for FUN! > General Chatter

General Chatter If you have something to say this would be the place to do it. Post anything you want here and if I get enough of a certain subject I will set up a forum for it, Thanks, Toiny

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-08-2013, 10:50 PM
Robyn's Avatar
Robyn Robyn is offline
the Studio Admin Team Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tasmania, Australia
Posts: 2,023
Default Adobe Mini Bridge - do you use it?

Do you use Adobe Bridge? I do all the time and couldn't image working in Photoshop without it.

I don't, however, use Mini Bridge as much, but this video showed me some tips that I wasn't aware of and I'll be sure to use it much more now! The video is using CS6. I only have CS5 so there were some features that I don't have, but I still found it very useful.

Check it out HERE if you are interested.
__________________
Created using Apple and Violet Flowers by butterfly Dsign.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-09-2013, 02:47 AM
NancyP's Avatar
NancyP NancyP is offline
theStudio CT
 
Join Date: Nov 2009
Location: NE Michigan, below the bridge.
Posts: 5,733
Default Re: Adobe Mini Bridge - do you use it?

WOW you gals with CS are talking a foreign language to li'l ole PSE me!! But its interesting!!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2013, 04:30 AM
kabrak1207's Avatar
kabrak1207 kabrak1207 is offline
theStudio CT
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,484
Default Re: Adobe Mini Bridge - do you use it?

I too use it all the time - I started out in PSE and loved the photo bin. This replaces that for my workflow :-) I do have to remember though to rastersize the smart objects before I start doing my detail work. . . .
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2013, 08:06 AM
Robyn's Avatar
Robyn Robyn is offline
the Studio Admin Team Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tasmania, Australia
Posts: 2,023
Default Re: Adobe Mini Bridge - do you use it?

In the general preferences you can uncheck the box that says 'Place or Drag Raster Images as Smart Objects'. You would then need to close and reopen PS for that change in preference to take effect.
__________________
Created using Apple and Violet Flowers by butterfly Dsign.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2013, 09:46 AM
kabrak1207's Avatar
kabrak1207 kabrak1207 is offline
theStudio CT
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 2,484
Default Re: Adobe Mini Bridge - do you use it?

Well, did NOT know that - thanks!!! One of the things I really do like with mini bridge is the fact that it resizes things when I drag and drop. I do a lot of brag books for little books for the grandkids and I love to drag and drop and have it resize automatically. I also like that it makes my work area so much more nice and tidy!!!
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 06-09-2013, 11:26 AM
avalon4's Avatar
avalon4 avalon4 is offline
theStudio Designer
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3,562
Default Re: Adobe Mini Bridge - do you use it?

I use Bridge all the time, but I've not looked into Mini Bridge. I work with 2 monitors at home and 3 monitors at work and I have Bridge open on one of them all the time when I'm designing. It's so helpful! You can drag & drop, delete and other great things. I've just updated to CS6, so it's time for more tutorials! I must check that one out - thanks for sharing.
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:50 PM.